Тимошенко пояснила, що її депутати намагаються бути адекватними

Четвер, 25 червня 2009, 18:25

Збільшення прожиткового мінімуму не забезпечено фінансовими ресурсами, тому фракція БЮТ у Верховній Раді не голосувала за внесення відповідних змін до закону про держбюджет на 2009 рік.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції у Львові в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми намагаємося бути адекватними і робити тільки те, що забезпечено фінансовим ресурсом", - сказала вона, відповідаючи на питання, чому БЮТ не підтримав відповідний законопроект у першому читанні.

При цьому прем'єр-міністр зазначила, що у зв'язку з майбутніми президентськими виборами у Верховній Раді може бути прийнято багато популістських законів, висловивши жаль з цього приводу.

Раніше Верховна Рада підтримала законопроект, який підвищує розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати.

За законопроект про внесення змін до закону про державний бюджет на 2009 рік проголосували в першому читанні в четвер 243 народних депутати з 438, зареєстрованих у залі.

По фракціям: Партія регіонів - 172, БЮТ - 0, НУ-НС - 25, комуністи - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 0.

У законопроекті пропонується затвердити на 2009 рік прожитковий мінімум на 1 особу з розрахунку на місяць з 1 липня в розмірі 808 грн., з 1 жовтня - 848 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування