Ющенко пропонує Черновецькому переписати бюджет

Четвер, 25 червня 2009, 19:08

Президент Віктор Ющенко пропонує київській міській владі внести на розгляд Верховної Ради зміни до держбюджету 2009 року, відповідно до яких вилучення з київського бюджету до центрального мають скоротитися на 1 млрд. 130 мільйонів гривень.

Про це він сказав під час наради з питань підготовки Києва до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, реагуючи на озвучену головою КМДА проблему дефіциту бюджетних коштів на розвиток транспортної інфраструктури в рамках підготовки до Євро-2012.

Президент запропонував київській владі внести відповідні пропозиції змін до бюджету з тим, щоб вони були розглянуті у парламенті до початку канікул, повідомляє прес-служба глави держави.

"Якщо по об'єктному розпису не вдасться схилити Верховну Раду в рамках київської програми підготовки до Євро-2012 виділити фінансування, залишається другий варіант – отримати від уряду України дозвіл на фінансування цієї суми як дефіциту бюджету Києва", – сказав Ющенко.

Він додав, що йдеться про дозвіл на випуск цінних паперів із подальшим розміщенням їх на внутрішньому ринку.

Крім того, Ющенко в цілому позитивно оцінює затвердження урядом вартості робіт на НСК "Олімпійський".

"Найголовніше, що досягнуто сьогодні, – дискусію щодо вартості об'єкта виведено з політичної площини", – підкреслив Віктор Ющенко.

Очевидно, зазначив він, дві третини експертів можуть сказати, що визначеної суми недостатньо для завершення проекту. Однак важливим є те, що ця дискусія перестає бути компонентом політичних спекуляцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...