Тимошенко зібралася перевірити чесність приватизації ЛАЗу

Четвер, 25 червня 2009, 19:50

Найближчим часом буде проведено аналіз чесності приватизації Львівського автобусного заводу та виконання умов договору приватизації з боку власника підприємства.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції в четвер у Львові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Найближчим часом я планую запросити власників заводу в Київ, проаналізувати спільно з ФДМ, наскільки чесно був приватизований завод, наскільки чесно виконуються умови, передбачені в договорі про приватизацію і що треба зробити, щоб відновити його нормальну роботу", - сказала вона.

За словами прем'єра, вона дізналася, що "приватний власник виганяє людей на вулицю і не виплачує зарплату". "Мені здається, що таке відношення власника до заводу, до людей, до підприємства з легендарною славою є неприпустимим", - наголосила прем'єр.

Тимошенко розповіла, що коли уряд замовив у підприємства автобуси для дитячого центру "Артек", то замість нових машин були поставлені "беушні".

"Навіть коли ми захотіли допомогти і вирішили закупити автобуси для "Артеку" на ЛАЗі, то навіть для дітей за бюджетні кошти були поставлені беушні автобуси, які практично не доїхали до "Артека" і по дорозі почали розвалюватися", - сказала Тимошенко.

Відповідаючи на запитання про можливу реприватизацію підприємства, прем'єр відповіла, що "подібні процедури проводяться через суд".

"Ми уважно вивчимо документи і ситуацію спільно з ФДМ, з місцевою владою і трудовим колективом і будемо ухвалювати рішення", - запевнила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування