Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа шукає, де терміново знайти гроші на газ для України

Четвер, 25 червня 2009, 20:27

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу привітав ухвалення Радою ЄС нових правил функціонування внутрішнього енергетичного ринку ЄС і виступив за ефективну взаємодію з Росією та Україною для запобігання нових проблем щодо поставок газу в Європу.

Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому за підсумками його виступу в Берліні.

"Ми не хочемо повторення подій минулого січня. Наші дії ведуться в двох напрямках: запобігання та підготовка. Як я вже сказав раніше, ми повинні сподіватися на краще, але бути готовими до гіршого", - сказав він.

"Запобігання означає ефективну взаємодію з Росією та Україною для того, щоб уникнути ескалації проблем", - зазначив Баррозу.

"Для розгляду складної ситуації, в якій опинилася Україна, я доручив відповідальним співробітникам з'ясувати, чи є можливість формування екстреного пакету позикових коштів, внесок в який могли б внести міжнародні фінансові інститути і, можливо, також Росія", - заявив голова Єврокомісії.

"Звичайно, це буде нелегко, але хорошим знаком є те, що кожен виявляє бажання вступити в дискусію з цього питання", - сказав Баррозу.

"Ми також працюємо над зміцненням наших відносин з Росією та Україною. Ведуться переговори з Росією щодо нової угоди, яка повинна містити окрему главу, що стосується енергоресурсів", - відзначив він.

"Ми ведемо переговори з Росією про подальше зміцнення "механізму своєчасного попередження", який був створений для завчасного попередження один одного в разі припинення поставок", - заявив голова Єврокомісії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування