Екс-заступник Богатирьової зосередиться на Яценюку

Четвер, 25 червня 2009, 20:48

Заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Андрій Пишний, звільнений у четвер, заявив, що планує зосередитися "на роботі в громадській організації "Фронт змін" та виборчій кампанії Арсенія Яценюка".

Про це він заявив в інтерв’ю Економічній правді, яке вийде цього тижня.

"Це саме те, що, не вважайте за пафос, буде визначати перспективи країни в найближчі 10 років", зазначив Пишний.

Він наголосив, що написав заяву про звільнення за власним бажанням ще у травні.

За словами Пишного, в РНБО він "курував департамент економічної безпеки, займався питанням фінансової безпеки, у свій час навіть виконував функції в.о. секретаря РНБО". "Це був період, коли Іван Плющ покинув Раду, а Раїса Богатирьова ще не була в неї призначена", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи є РНБО впливовим органом, або це більше піар-одиниця, Пишний сказав: "За законом, повноваження Ради просто колосальні. Це конституційний орган. Але, по факту, ступінь його впливовості сьогодні можуть оцінити всі".

"На жаль, статистично рівень виконання рішень РНБО не перевищує 15%. Хоча, звичайно, потрібно аналізувати не тільки кількісний, але й якісний показники. Насправді, це проблема не тільки РНБО, але і в цілому державного апарату", - наголосив колишній заступник секретаря Ради.

На питання, яку роль він буде виконувати в штабі Яценюка, Пишний зазначив: "Я є заступником голови ради Громадської організації "Фронт змін". Також, за дорученням ради, координую роботу київської міської організації".

Коментуючи питання про те, чи піде на вибори громадська організація, чи для цього їй потрібно приймати формат партії, він заявив, що на базі громадської організації повинна виникнути політична партія.

"Вона повинна підтвердити той соціальний запит на нову політичну силу, а "Фронт Змін" дасть їй кадровий потенціал", - вважає Пишний.

"Наступний крок на шляху формування політичної сили - це партія яка буде сформована з політично активної частини прихильників громадської організації і підтримують політичну платформу запропоновану Яценюком, і ось тут і має відбуватися відбір", - вважає Пишний.

"Політикою будуть займатися не ті, хто хочуть, а ті, хто можуть", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News