Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко: не треба боятися федералізації

П'ятниця, 26 червня 2009, 08:15

Екс-радник прем`єр-міністра, бізнесмен Сергій Тігіпко наголошує, що на майбутніх виборах президента він не збирається виконувати роль технічного кандидата лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Про це він заявив на зустрічі з журналістами в Одесі, де у четвер створив свій регіональний виборчий штаб.

Тігіпко зазначив, що має "амбіції і можливості в бізнесі".

"Ще треба подивитися, хто у кого буде технічним", - сказав Тігіпко, повідомляє УНІАН.

За словами бізнесмена і політика, під час перебування в Одесі він мав на меті "визначитися з людьми, які з ним працюватимуть" на майбутніх виборах у регіоні.

Зокрема, Тігіпко вирішив, що керувати штабом в Одеській області буде депутат міськради Світлана Фабрикант, яка є соратницею лідера проросійської партії "Родина" Ігоря Маркова.

"Ми добре підходимо один одному за поглядами", - пояснив він свій вибір.

Водночас він ухилився від оцінки дій "Родины".

"Я дуже слабко орієнтуюся в тому, чим займається "Родина", тому коментувати будь-що з того, чим вони займаються, не можу", - заявив він.

Разом з тим Тігіпко, по суті солідаризувався з однією з головних програмних цілей керівництва "Родины" – добитися федералізації України.

За словами політика, не "потрібно боятися федералізації", оскільки "добре прописана федералізація – дуже корисна".

Тігіпко вважає, що регіонам країни необхідно надати "максимум повноважень", причому не лише в економічному аспекті – саме регіони країни "повинні визначати, якою мовою вчити дітей у школах і вишах, проводити судові засідання, і якою мовою владі слід спілкуватися з народом".

В Одесі Тігіпко провів низку зустрічей, зокрема, з головою облдержадміністрації Миколою Сердюком, мерами Одеси й Іллічівська, начальником Одеського морського торгового порту і главою Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Агафангелом.

Як відомо, під час президентської кампанії 2004 року він очолював штаб кандидата в президенти, лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування