Ющенко написав статтю про те, як вийти з кризи

П'ятниця, 26 червня 2009, 11:25

Президент Віктор Ющенко переконаний, що для подолання економічної кризи насамперед необхідно вирішити політичні проблеми.

Про це йдеться у статті Ющенка в газеті "День", повідомляє прес-служба президента.

Джерелом політичної кризи Ющенко вважає насамперед "хибні" зміни до Конституції, прийняті 2004 року.

"Нинішня система державного управління перешкоджає нам рухатися вперед і вирішувати серйозні економічні проблеми. Щоб успішно прямувати в майбутнє, слід навести лад у нашому домі шляхом проведення урядової реформи", - пише він.

"Я занепокоєний і розчарований тим, що прем'єр-міністр і лідер опозиції не допомогли розв'язати це складне завдання. Навпаки, потай розроблена ними Конституція стала кричущою спробою узурпувати владу й іще більше загострила ситуацію в країні", - додає Ющенко.

На думку президента, зараз слід ухвалити нові зміни до Конституції, яка стане Основним законом "вільного, справедливого та захищеного суспільства, в якому панує право й демократія".

Ющенко вкотре наголосив, що Україні потрібна Конституція, за якою лідери будуть "підзвітні народові через прямі вибори", будуть впроваджені відкриті виборчі списки, Верховна Рада буде двопалатною, а депутатська недоторканність буде скасована.

"Насамкінець, будь-яка зміна до Конституції має бути відкрита й прозора, розроблена й ухвалена та погоджена з народом... Закликаю всіх українців разом зі мною зробити вирішальний крок до демократичної, стабільної, заможної європейської України", - пише він.

Говорячи про економічну кризу, Ющенко зазначив, що вихід із неї полягає у "чітких, послідовних кроках", зробити які він "неодноразово закликав уряд та правлячу коаліцію".

По-перше, вважає президент, необхідно негайно внести поправки до нинішнього бюджету, "зробити його більш реалістичним".

По-друге, за його словами, слід розв'язати фінансові проблеми НАК "Нафтогазу України" шляхом покриття дефіциту всередині компанії та перегляду контрактів із "Газпромом".

"Минулого тижня у цьому напрямку були зроблені перші кроки. Сподіваюся, ми зможемо змінити ситуацію таким чином, аби мати змогу планувати виконання наших зобов'язань перед "Газпромом" і водночас не зруйнувати крихку рівновагу в графіках сплати нашого уряду", - пише Ющенко.

По-третє, на думку президента, слід вжити заходів щодо стабілізації банківської сфери, "щоб повернути довіру до банківського сектора".

"Наш шлях не буде легким. Але, якщо ми об'єднаємося і відкинемо наші суперечки, якщо кожен на своєму місці працюватиме для України, ми неодмінно досягнемо своєї мети. Переконаний, нам це під силу. Запрошую і вас зробити великий наступний крок до справедливої й заможної України", - пише Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування