У Ющенка кажуть, що можна придумати, як розігнати Раду

П'ятниця, 26 червня 2009, 11:37

Заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук не виключає, що після президентських виборів будуть знайдені підстави і для дострокових парламентських виборів.

Про це вона сказала в інтерв`ю газеті "Левый берег", опублікованому в пятницю, передає УНІАН.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи реально буде провести перевибори Верховної Ради України відразу після президентських перегонів, Ставнійчук зазначила, що в 2005 р. президенту Віктору Ющенку всі радили провести дострокові парламентські вибори, але він цього не зробив, оскільки були відсутні підстави.

"...Якби це трапилось – можливо, країна б по-іншому розвивалася, - вважає Ставнійчук.

"І не було б сьогоднішніх проблем. Не сумніваюся: на революційній хвилі люди обрали б пропрезидентську Раду, яка не знає, що таке брак голосів у більшості. Тому не виключаю: після нинішньої президентської гонки підстави для дострокової парламентської таки будуть знайдені", - наголосила вона.

"Інакше, на конструктивну роботу ВР розраховувати навряд чи доведеться", - додала Ставнійчук.

Коментуючи те, що президенту недавно радили достроково скласти повноваження і йти на вибори, Ставнійчук зазначила, що Ющенко "за крісло не тримається – він це продемонстрував".

"Коли виникло питання, підтвердив готовність достроково скласти повноваження, але оскільки він вважає за найголовніше повноцінне оновлення влади, висунув умову – проведення нових президентських виборів з достроковими парламентськими за відкритими списками", - сказала вона.

Але, зазначила Ставнійчук, "подвійні вибори вимагають паритетних умов, не інакше. Відмовлятися від повноважень передчасно в односторонньому порядку у президента немає підстав".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...