Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: "Коли нападають гроші, жодних ушкоджень психіки немає"

П'ятниця, 26 червня 2009, 11:47

Децентралізація бюджету призведе до суттєвих надходжень у 2010 році до місцевих бюджетів.

Про це на нараді з губернаторами у п’ятницю заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, представляючи концепцію бюджетної політики на наступний рік.

За її словами, у бюджеті передбачатиметься, що 15% від усього отриманого податку на доходи громадян залишатимуться в місцевих бюджетах.

"Це тільки перший крок і поступово ми перейдемо до того, щоб усі кошти, зібрані таким чином, залишалися на місцях", - пообіцяла Тимошенко.

Разом з тим, вона додала, що починаючи з наступного року, у місцевих бюджетах залишатиметься 100% коштів, зібраних в якості сплати за землю, за забруднення навколишнього середовища, а також кошти з власників транспортних засобів.

За словами Тимошенко, місцеві адміністрації в разі розбалансування бюджетів зможуть брати у держави позики для покриття касових розривів.

Раніше було передбачено, що такими позиками можуть користуватися населені пункти з населенням понад 800 000 людей, тепер же цей показник знижено до 500 000 людей.

Окремо Тимошенко зупинилася на формуванні бюджетів сіл та селищ місцевого типу.

"Я знаю, що є занепокоєння, чи впораються сільські та селищні голови з грошима. Я думаю, що з грошима всі впораються", - зазначила прем'єр.

"Знаєте, коли нападають гроші, в принципі від цього ніхто ніяких збитків не несе і ніяких ушкоджень психіки не відбувається", - додала вона.

Тимошенко зауважила, що "якщо ви можете справлятися з грошима, я думаю, що так само достойно можуть справитися сільські та селищні ради і малі міста".

"Тому що вони сьогодні не мають, по суті справи, ніяких повноважень і ніяких інструментів для того, щоб будувати життя своїх громад. Тому що вони, і треба чесно це визнати, планувалися по залишковому принципу", - додала прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування