Балога про вибори: Виграє той, у кого буде товщий гаманець

П'ятниця, 26 червня 2009, 13:41

Екс-глава секретаріату президента Віктор Балога сумнівається у тому, що на суботньому з’їзді НСНУ вдасться ухвалити рішення про вихід фракції з коаліції.

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН, коментуючи відповідні заяви представників НУ-НС.

"...Хто мені скаже, яким чином можна переконати всю фракцію, більша половина депутатів якої не є членами НСНУ і давно вже не дивляться у бік Ющенка, вийти з коаліції? Це все сценарії, якими президентові зручно тиснути на Раду й Кабмін (чи створювати видимість тиску), але в нинішній ситуації з практичної точки зору вони незастосовні", - сказав Балога.

Він також вважає нереальним сценарій розпуску парламенту.

"Пізно, усі поїзди вже вдаль загуркотіли... Коаліції де-факто не існує давно, проте президент ніяк не зреагував на цю неконституційну, неприродну ситуацію. І міністри від НУ–НС спокійно продовжують працювати в уряді, який не спирається на парламентську більшість", - зазначив Балога.

Говорячи про ситуацію, що склалася всередині НСНУ, він сказав:

"Відродження НСНУ – справа рук самого НСНУ... Партія відновить свої кондиції, якщо тільки сама цього захоче. Зусиль тільки Безсмертного тут буде замало. У мене особисто немає того критичного песимізму стосовно долі НСНУ, який висловлюють деякі політики й політологи".

Коментуючи питання майбутньої президентської кампанії, Балога припустив, що "вона буде не ідеологічною, а фінансовою".

"Виборцям знову роздаватимуть подачки, медіа в умовах кризи також не надто перебиратимуть харчами, обмінюючи лояльність на тіньові бюджети штабів. Це буде найдорожча кампанія... Слід розуміти, що будуть задекларовані кошти й неофіційні бюджети. Зрештою виграє той, у кого буде товщий гаманець", - сказав він.

Крім того, на думку Балоги, у цій кампанії "по горло буде популізму, нападок, хамства та образ".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News