Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк радить приготуватися жити у постамериканському світі

П'ятниця, 26 червня 2009, 17:28

Народний депутат, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що світова криза надзвичайно загострила питання самовизначення України на геополітичній арені.

Про це він заявив під час прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що "Україна повинна усвідомити, що в сучасних світових перегонах ми й далі залишилися хуторянською державою".

За його словами, "ми постійно на когось дивимось - раніше дивились на Москву, тепер почали дивитися на Вашингтон, а вони займаються своїми справами".

Яценюк вважає, що Україна сьогодні "пасе задніх у геополітиці і в світовій фінансовій політиці". Лідер "Фронту змін" вважає для себе найважливішим завданням "сформувати новий порядок денний для України і нове місце для України, звичайно у напружених політичних післякризових координатах".

Як наголосив Яценюк, світ "перестав бути однополярним, і так званий світовий порядок, який існував до кризи, буде замінений світовим безпорядком", а Україна повинна "приготуватися жити у постамериканському світі".

Він переконаний, що Україна повинна самостійно визначитись, і "нам не будуть розповідати, де ми будемо знаходитися".

Також Яценюк не виключив того, що після кризи долар США може бути змінений як базова резервна валюта світу.

"Долар США втрачає позиції, і наслідком завершення світової економічної кризи буде глобальний перерозподіл усього, починаючи з геополітичних впливів і закінчуючи появою або посиленням нових або старих гравців на політичній та фінансовій аренах", - додав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування