Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівник служби Онопенка просить в Медведька захисту від людей Кузьміна

П'ятниця, 26 червня 2009, 18:21

Керівник служби голови Верховного суду Микола Мельник просить генпрокурора перевірити законність доручення міністру внутрішніх справ Юрію Луценку щодо проведення оперативно-розшукових заходів стосовно всіх працівників суду.

Про це йдеться в його "повідомленні про злочин", адресованому Генпрокурору Олександру Медведьку.

"20 травня 2009 року слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури Павлій Д.В. дав доручення міністру внутрішніх справ Луценку щодо проведення оперативно-розшукових заходів стосовно всіх працівників суду, в тому числі щодо мене та голови апеляційного суду м. Києва Чернушенка А.В., для перевірки причетності "до протиправної діяльності Дурдинця Т.Ю. або до інших злочинів", - говориться в зверненні.

Згідно з частиною третьою статті 114 КПК України доручення і вказівки слідчого є для органів дізнання обов‘язковими.

"Отже, слідчий Павлій зобов‘язав МВС здійснити щодо мене комплекс оперативно-розшукових заходів, у тому числі технічних, пов‘язаних із обмеженням таких конституційних прав людини і громадянина, як, зокрема, право на недоторканність житла чи іншого володіння особи; право на таємницю листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції; право на недоторканність приватного життя", - скаржиться Мельник.

Він вважає, що таке доручення містить ознаки ряду злочинів, у тому числі злочинів у сфері службової діяльності та проти особистих прав людини і громадянина.

Мельник також вказує на те, що жодного його зв‘язку чи будь-якої іншої причетності до "протиправної діяльності Дурдинця Т.Ю. об‘єктивно не існує".

"Повідомляю, що я ніколи не був у підпорядкуванні чи керівником заступника голови СБУ Дурдинця та не працював у системі Служби безпеки України, які мали відношення до виконання вказаного вище рішення окружного адміністративного суду. У мене також відсутні сімейні, дружні чи будь-які інші стосунки з ним. Я взагалі не знайомий з Дурдинцем і жодного разу з ним не спілкувався", - наголошує працівник Верховного суду.

Це саме стосується "інших працівників суду".

Відповідно до доручення слідчого Павлія МВС зобов‘язано шляхом проведення оперативно-розшукових заходів здійснити перевірку причетності усіх працівників суду (сьогодні в Україні за штатом є 8585 суддів та 31976 працівників апаратів судів) до "протиправної діяльності Дурдинця", вказує Мельник.

"Повідомляючи про це, прошу провести перевірку викладених у моїй заяві фактів та за її результатами прийняти рішення згідно зі статтею 97 КПК України", - наголошує Мельник.

Він просить не доручати перевірку цього повідомлення заступнику Генерального прокурора Кузьміну, який в" силу відомих обставин може бути необ‘єктивним як стосовно мене, голови апеляційного суду м. Києва Чернушенка А.В. та "інших працівників суду", так і стосовно діяльності слідчого Павлія Д.В".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування