Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" вважають, що Ющенко дискредитує Конституцію

П'ятниця, 26 червня 2009, 19:44

Робота над змінами до Конституції України може бути продовжена після президентських виборів.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович (Партія регіонів) в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Зараз взагалі ніяка реальна робота не йде, і не буде йти до тих пір, поки в Україні не вступить на посаду новообраний президент", - сказав він.

Лавринович висловив побоювання, що використання політиками теми змін Основного закону під час передвиборчої кампанії несе загрозу дискредитації, як самої Конституції, так і прагнень до його зміни.

"Те, що я вже побачив - один з кандидатів, який зараз тимчасово працює президентом України, вже використовує цю тему і хоче мати не зміни, а взагалі нову Конституцію. Це вже дискредитація Основного закону і таке прямолінійне, я б сказав, використання цієї проблеми у виборчій кампанії ", - зазначив перший віце-спікер.

Лавринович нагадав, що на референдум в обов'язковому порядку виносяться тільки зміни в певні розділи Конституції.

"Є три розділи - перший, третій, тринадцятий. От якщо в них будуть вноситися зміни - буде обов'язковий референдум, але після того, коли ці зміни пройдуть парламентське чистилище у всіх його складових", - сказав він.

На питання про те, при яких умовах необхідні зміни в Основний закон, Лавринович відповів: "Тоді, коли в них є крайня необхідність. І є усвідомлення політичних сил, що це невідворотно і необхідно, і ці політичні сили йдуть назустріч один одному і шукають компроміс не тільки правовий, але й політичний".

За словами першого віце-спікера, етап пошуку таких компромісів між провідними політичними силами - БЮТ і Партією регіонів - закінчився невдало: "Наступний етап тепер може бути тільки після президентських виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: