Яценюк готується жити без гегемона

П'ятниця, 26 червня 2009, 20:33

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк вважає, що світова криза надзвичайно загострила питання самовизначення України на геополітичній арені.

Про це він заявив під час прес-конференції у Києві, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

"Україна повинна усвідомити, що в сучасних світових перегонах ми й далі залишилися хуторянською державою. Ми постійно на когось дивимось. Раніше дивились на Москву, тепер почали дивитися на Вашингтон, вони займаються своїми справами", - сказав Яценюк.

"Україна сьогодні пасе задніх в геополітиці і в світовій фінансовій політиці. Для мене найважливіше - сформувати новий порядок денний для України і нове місце для України звичайно у напружених політичних післякризових координатах", - наголосив депутат.

"Мова йде про те, що світ, який перестав бути однополярним, і так званий світовий порядок, який існував до кризи, буде замінений світовим безпорядком. Немає світового гегемона і Україна повинна приготуватися жити у постамериканському світі", - вважає він.

"Шлях до цього тільки один - новий порядок денний для України. Де ми? З ким ми? І яка наша роль і місце? Переконаний, ми самостійно визначатимемо, а не нам будуть розповідати, де ми будемо знаходитися, - зазначив Яценюк.

Він також не виключив того, що після кризи долар США може бути змінений в якості базової резервної валюти світу.

"Долар США втрачає позиції і наслідком завершення світової економічної кризи буде глобальний перерозподіл усього, починаючи з геополітичних впливів і закінчуючи появою або посиленням нових, або старих гравців на політичній та фінансовій аренах", - додав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування