Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: ми не маємо демократичного ладу

П'ятниця, 26 червня 2009, 21:31

Уряд і партію БЮТ "неможливо поєднувати з поняттям демократії", вважає президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав в інтерв’ю 5 каналу.

"Ми не маємо демократичного ладу, той який би сповідувала, перш за все, вища виконавча гілка влади", - заявив президент.

Відповідаючи на питання, наскільки під час майбутніх президентських виборів будуть нейтральні правоохоронні органи, Ющенко зазначив: "Мова не йде про поведінку самої міліції. Мова йде про поведінку самого уряду, поведінку самого прем'єр-міністра".

"Те, що ми бачимо у поведінці правоохоронних органів, які абсолютно підконтрольні прем’єр-міністру – це поведінка недостойна, ні міністра, ні демократичної влади", - сказав президент.

"Це не демократія, коли забивають людину до смерті через те, що до юного латифундиста із БЮТ зайшла людина у народний ліс, і це вже не його право", - заявив він, коментуючи інцидент у Кіровоградський області за участі депутат від БЮТ Віктора Лозинського, внаслідок якого загинула людина.

"Коли ми говоримо про те, що навколо Києва і Київщині розграблені тисячі гектарів земель – це демократія? Це при тому, що ця політична партія голосує, обирає прокурора, володіє недоторканим мандатом, творе безчинства, представляє владу", - сказав президент.

"Це не та політична сила (БЮТ), яка вдостоює демократію і буде вести демократію", - вважає він.

Президент зазначив, що "не хоче опонувати БЮТ". "Я хочу, щоб суспільство відкрило очі. Я як президент зроблю вибори чесними", - заявив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування