Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не збирається віддавати голову підлеглого через примхи Ющенка

Субота, 27 червня 2009, 13:37

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не збирається звільняти керівника Управління МВС в Кіровоградській області Василя Плавюка через вбивство місцевого мешканця у Голованівському районі

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам у Харкові, передає УНІАН.

"Я категорично заявляю, що не збираюся його змінювати. Думаю, практика знімати усіх підряд для демонстрації позасудових амбіційних рішень вищого керівництва держави є неправильною… Переконаний, що начальник обласного управління на своєму місці, і я не збираюся реагувати на чиїсь примхи", - сказав Луценко.

При цьому він нагадав, що свого часу через інцидент за участю екс-спікера Арсенія Яценюка та співробітника спецпідрозділу ДАІ "Кобра" не звільнив начальника ДАІ МВС України Сергія Коломійця, "і не жалкую, тому що отримав грамотного керівника професіонала".

У той же час Луценко зазначив, що після інциденту в Голованівському районі було проведено службове розслідування стосовно начальника Голованівського райвідділу міліції.

"Службове розслідування встановило, як мінімум, нещирість начальника райвідділу. Вчора він був затриманий слідчими Генпрокуратури, і ця нещирість може обернутися для нього достатньо суворими наслідками аж до кримінальної відповідальності через позбавлення волі", - сказав він.

"Начальник райвідділу буде відповідати, хоча він у момент подій із загиблим знаходився не разом з народним депутатом та прокурором, він залишався осторонь і викликав групу затримки, шукаючи зв’язок мобільного телефону. Принаймні, так з його пояснень випливає", - додав міністр.

Як повідомлялося, 16 червня внаслідок сутички з депутатом від БЮТ Віктором Лозинським, Голованівським районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальским на території мисливського господарства в Кіровоградській області загинув 53-річний Валерій Олійник.

Президент Віктор Ющенко, серед іншого, доручив главі МВС звільнити із займаних посад начальника Кіровоградського обласного УМВС, керівника районного відділу і здійснити відповідні службові розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування