Ющенко хоче референдум по Конституції до виборів?

Неділя, 28 червня 2009, 10:23

Президент Віктор Ющенко вважає, що думка народу стосовно Конституції має прозвучати "ще до результатів нових виборів".

Про це йде мова у вітанні президента з нагоди Дня Конституції, повідомляє прес-служба голови держави.

Звертаючись до співвітчизників, Ющенко наголосив: "Ми зупинили велику загрозу. Йшлося не про когось. Йшлося саме про вас, про вашу сім'ю і дітей. У вас хотіли забрати право - право впливати на владу, добиватися справедливості, визначати життя країни".

Він вважає, що "Конституція - не просто документ". "Її не можна віддати політикам і навіть найкращим юристам. Конституція - це ми. Це - наша домовленість, як організовуємо своє життя. Це - наші права, обов'язки, найважливіші національні принципи", - сказав він.

"Я пропоную Конституцію свободи і порядку. Пропоную відкрито, для вашого мудрого рішення", - заявив президент.

"Я пропоную проект, який чітко і прозоро впорядковує управління державою, зміцнює владу і захищає ваше невід'ємне право обирати, контролювати і змінювати її. Я пропоную документ, який відкриває нам шлях до Європейського Союзу", - йдеться у вітанні.

"Я хочу одного: щоб ви були вільними, щоб не були залежними від того, хто президент чи прем'єр-міністр, щоб вільною і вічною була наша держава", - заявив Ющенко.

Крім того, з нагоди свята, від імені президента Ющенка глава секретаріату президента Віра Ульянченко та прем’єр-міністр Юлія Тимошенко поклали квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському у Києві.

Також участь в урочистостях взяли віце-прем'єр Іван Васюник, керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук, перший заступник голови Київської міської держадміністрації Анатолій Голубченко та інші члени уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування