Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко зібралася у жовтні підняти ціни на газ?

Неділя, 28 червня 2009, 11:31

Кабінет міністрів України має намір рекомендувати Національній комісії регулювання електроенергетики з 1 жовтня 2009 року переглянути ціни на газ, що поставляється населенню, до економічно обґрунтованого рівня.

Текст відповідного проекту постанови уряду "Про затвердження заходів для стабілізації фінансового становища "Нафтогазу" має у своєму розпорядженні "Дзеркало тижня".

"Рекомендувати НКРЕ з 1 жовтня 2009 року переглянути ціни на газ, що поставляється населенню, до економічно обґрунтованого рівня", — йдеться у документі.

Як відомо, раніше прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляла, що протягом цього року ціна на газ для населення не зміниться.

Крім того, згідно документу, міністерству фінансів і міністерству палива та енергетики доручається розробити і затвердити механізм збільшення статутного фонду "Нафтогазу" на 18,6 мільярдів гривень.

"Нафтогазу" доручається цими коштами розрахуватися з Ощадбанком за кредит.

Пропонується також для підвищення дисципліни розрахунків підприємств теплокомуненерго впровадити спеціальні, так звані цільові рахунки, щоб кошти, отримані за газ, автоматично спрямовувалися на його оплату.

Все газорозподільне майно, яке сьогодні використовують обл- і міськгази, згідно проекту постанови, повинно бути передане на баланс НАК. Ліцензії з облгазами повинні бути переглянуті, а їхні умови — посилені.

За інформацією видання, деталі проекту урядової постанови ще узгоджуються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування