Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін обіцяє Білорусії залишити енергетичні преференції

Неділя, 28 червня 2009, 18:57

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявляє, що Росія найближчим часом має намір зберегти преференції для Білорусі в торгівлі енергоресурсами.

"Найближчим часом ми маємо намір зберегти (цю підтримку), маючи на увазі тенденцію виходу на світові ціни за цим енергоносіїв", - заявив Путін на зустрічі з лідерами парламентських фракцій у неділю.

Прем'єр-міністр РФ погодився з висловлені в ході зустрічі тезою про те, що Росія повинна здійснювати торгівлю на основі світових цін з усіма своїми партнерами.

Він нагадав, що Білорусь - єдина країна, яка користується преференціями, купуючи ресурси за цінами, найнижчими на просторі СНД.

"Саме в результаті такої політики з нашого боку Білорусія стала одним з найбільших експортерів нафтопродуктів на європейські ринки, тому що отримує нашу нафту за дешевим тарифами і, маючи досить низькі вивізного мита на нафтопродукти, забезпечує високий збут цієї продукції на світових ринках", - сказав Путін.

Те ж, за його словами, стосується і продукції газохімічної сфери. Це, нагадав Путін, не єдині напрямки підтримки білоруської економіки з боку Росії, а Мінськ, зазначив він, тим самим отримує значні доходи до бюджету держави.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування