Янукович не знає, як БЮТ і литвинівцям йти на вибори

Неділя, 28 червня 2009, 19:49

Підвищення прожиткового мінімуму є принциповим питанням для Партії регіонів.

Про це заявив лідер регіоналів Віктор Янукович в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи призначення позачергового засідання парламенту на 1 липня.

"Ми вітаємо, що парламент повинен працювати ефективно, і якщо першого липня ми почнемо з прийняття закону про соціальний захист населення, тобто підвищення мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму, ми тоді можемо сказати, що з першого липня ми почнемо ці виплати і ми виконали свій обов’язок перед населенням", - сказав він.

На питання наскільки готовий бюджет до підвищення прожиткового мінімуму, Янукович відповів: "12 мільярдів гривень – це не ті кошти, про які можна сьогодні вести мову. Якщо ми з початку року використали 7,5 мільярди доларів".

"Мені не зрозуміло, чого дві фракції, БЮТ і Блоку Литвина, не підтримали цей законопроект (про підвищення прожиткового мінімуму). Як вони збираються йти на вибори, з чим вони підуть на людей, як вони будуть дивитися в очі, я не знаю", - зазначив він.

Янукович закликав спрямувати кошти кредиту МВФ на підвищення рівня мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

Він зазначив, що Партія регіонів пропонує підвищувати прожитковий мінімум у три етапи. "Не зразу підняти до 900 гривень, а з 1 липня, 1 жовтня, і третій раз з 1 грудня", - сказав лідер регіоналів в ефірі телеканалу Інтер.

"Якщо вони (влада) на це не підуть, ми їх будемо змушувати це робити будь-якими засобами", - заявив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування