Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко доручив прокуратурі перевірити Тимошенко

Неділя, 28 червня 2009, 21:07

Президент Віктор Ющенко доручив прокуратурі перевірити розпорядження уряду та прем’єр-міністра, які стосуються обмеження інформаційного забезпечення.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер, відповідаючи на питання, чи має президент механізм, щоб головні макроекономічні показники не були для країни таємницею.

"Я звернувся до прокуратури, щоб та у невідкладному порядку розглянула всі рішення уряду, які стосувалися обмеження інформаційного забезпечення, інформаційних повідомлень українській громаді", - заявив Ющенко.

"Прокуратура зараз займається аналізом цих постанов і розпоряджень прем’єр-міністра. Я переконаний, що це неправильна, незаконна і недемократична політика. Нація має право знати, що відбувається", - наголосив він.

"Ми говоримо про падіння, яке не має, на жаль, жодна інша економіка. Заборгованість Нафтогазу за 5 місяців зросла більше, ніж за попередні 17 років разом узяті", - заявив президент.

"Якщо ми говоримо про проблеми, які є в металургії, в хімії – всі комбінати стоять. По ціні 360 доларів за 1000 кубів газу ці заводи працювати не будуть. Вони ніколи не будуть конкурентними", - наголосив він.

Ющенко повідомив, що "за 5 місяців бюджет переглянутий в сторону зменшення на 7 мільярдів".

"Колосальний негативний удар по економіці зроблено тим, що 12 мільярдів стягнено податків наперед...15 мільярдів простроченого і некомпенсованого ПДВ. Це не якісь технічні прорахунки, це глобальні дефекти у баченні національної економіки", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...