Ющенко хоче, щоб Тимошенко припинила "розправу"

Неділя, 28 червня 2009, 21:59

Президент Віктор Ющенко вважає "дурницею" припущення, що секретаріат президента намагається організувати звільнення міністрів для того, щоб зробити уряд недієздатним.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, коментуючи заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Це дурниця", - наголосив президент. Він заявив, що міністра фінансів, міністра оборони, міністра закордонних справ та міністра транспорту звільняли БЮТ та прем’єр-міністр.

"Я хотів би, щоб і прем’єр, і її політична сила, і ті, хто її підтримує, збагнули, що продовжувати розправу з міністрами і доводити уряд до ситуації, коли він просто недієздатний – це не на користь країні, не на користь тим людям, які офіційно представляють українську владу", - наголосив Ющенко.

"Чому у парламенті прийняти будь-який документ у рамках коаліції неможливо? Тому що немає 226. Вибачте, я тоді хочу запитати, так коаліція є, коли в неї немає більшості, чи коаліції немає?", - сказав він.

"Чи це є фікція, при якій формується узурпація влади. Ми є свідками того, як через дуже складний у правовому сенсі метод, здійснюється формування і діяльність влади", - заявив Ющенко.

"Чому не заповнені вакансії віце-прем'єра по енергетиці? Є ж більшість. У президента є 17 депутатів Нашої України. Всі решта – це союзники прем’єра", - зазначив він.

Також Ющенко заявив, що найкращий реформаційний період за роки його президентства був тоді, коли уряд очолював Юрій Єхануров.

На питання, хто був кращим прем’єром, якщо обирати між Януковичем і Тимошенко, президент сказав: "Це питання до нації. Я думаю, що кожен з вас знає цих людей. Ці люди по третьому разу мають шанс зайти на посаду прем’єра".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування