"Регіони" побачили, як Тимошенко знищує теплоенергетику

Понеділок, 29 червня 2009, 13:39

Рішення Кабінету міністрів про обов'язковий переказ в Ощадбанк коштів підприємств теплоенергетики для оплати за газ суперечить чинному законодавству і знищує всю теплоенергетику України.

Про це заявив екс-міністр ЖКГ, депутат від Партії регіонів Олександр Попов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тимошенко дала доручення підприємствам теплокомуненерго протягом тижня відкрити розподільчі рахунки в Ощадбанку для перерахування коштів по оплаті за газ", - сказав він.

"Цією постановою Кабмін докорінно знищує всю теплокомуненергетику і наступає на соціальні права працівників житлово-комунальної сфери. А в кінцевому підсумку зірве підготовку до опалювального сезону", - заявив екс-міністр.

При цьому Попов пояснив, що тепер в момент сплати грошей споживачами за послуги теплокомуненерго, частина цих коштів автоматично, у вигляді певного відсотка, буде перераховуватися на спецрахунок і йти на оплату природного газу.

Депутат нагадав, що цей відсоток визначений у розмірі спожитих енергоносіїв. "На практиці - це до 60%", - підкреслив екс-міністр.

Разом з тим, він констатував, що рівень оплати за природний газ залишається вкрай низьким. Зокрема, однією з причин цього Попов назвав відсутність у держбюджеті коштів на оплату бюджетними організаціями житлово-комунальних послуг.

Крім того, Попов підкреслив, що підприємства ПЕК взяли багатомільйонні кредити в комерційних банках.

"Але це точно був не Ощадбанк...Щоб тепер в терміновому порядку підприємствам ПЕК перейти в зазначений їм банк, потрібно негайно повернути позику комерційному банку, а це десятки мільйонів. Наприклад, якщо взяти Київ, то тут взагалі мільярд зайняли", - обурився депутат.

На його думку, таке рішення уряду - це "черговий удар нижче пояса" комерційним банкам. Він також вважає за необхідне втручання Антимонопольного комітету, "оскільки його прямий обов'язок забезпечити конкурентне середовище".

"У даному ж випадку за наказом однієї людини - прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, - всі строєм йдуть в один банк", - сказав екс-міністр.

Попов прогнозує, що наслідком прийняття такого рішення стане збільшення заборгованостей у сфері ЖКГ у 2-3 рази.

"Тому що якщо у підприємств житлово-комунальної сфери є хоч якісь гроші на зарплату, то тепер їх відберуть на спецрахунки в Ощадбанк", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News