Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин розповів, що необхідно Києву та Мінську

Понеділок, 29 червня 2009, 16:26

Спікер Володимир Литвин підкреслив важливість координації зусиль України та Білорусі, спрямованих на подолання кризи.

Про це йшла мова під час його зустрічі з головою Ради республіки Національних зборів Білорусі Борисом Батурою, яка відбулася у рамках візиту Литвина до Білорусі, повідомляє прес-служба парламенту.

"Спільні підходи та їх реалізація - це те, що необхідно нашим країнам", - заявив він.

Також спікер наголосив, що "співпраця на рівні парламентів повинна мати завершений характер".

"Ми не можемо не зустрічатися, бо процеси, які відбуваються у світі і Європі, підштовхують до того, аби ми зрозуміли значимість один одного з тим, щоб вийти з кризи і не заблукати в цих процесах", - сказав Литвин.

Також Литвин заявив, що Білорусь і Україна будуть підтримувати один одного в програмах європейського співробітництва, в тому числі у "Східному партнерстві" та інших міжнародних ініціативах, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моя позиція така: співпраця в міжнародних проектах повинна виключати постановку яких-небудь умов для будь-якої країни. Я виступаю за те, щоб у "Східне партнерство" та в інших європейських програмах були задіяні інститути офіційної білоруської влади", - сказав спікер.

Литвин підкреслив, що спектр питань для діалогу Білорусії та України досить широкий.

"Я свідомо приїхав до Мінська подивитися, як живе країна, щоб мати своє власне переконання", - сказав він.

У свою чергу, Батура зазначив, що між Білоруссю та Україною існує взаєморозуміння в політичній сфері. "Я вважаю, все, що робиться зараз в напрямку нашої співпраці, робиться для того, щоб з меншими втратами разом вийти зі світової фінансової кризи", - сказав він.

Батура також підкреслив, що в ході переговорів з Литвиним обговорювалися питання торговельно-економічного співробітництва, контакти в сферах освіти і культури. "Також ми присвятили частина нашої розмови чорнобильської проблеми", - зазначив він.

Крім того, по приїзду до Мінська Литвин і очолювана ним парламентська делегація поклали вінок і квіти до "Вічного вогню" на площі Перемоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування