Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа нагадує, що їй взимку потрібен газ

Понеділок, 29 червня 2009, 20:19

Учасники технічної зустрічі в Брюсселі, на якій обговорювалася ситуація з оплатою Україною російського газу, досягли гарного прогресу у відношенні визначення ключових моментів стурбованості і елементів можливого рішення, включаючи можливе фінансування.

Мова про це йдеться у спільній заяві Європейської комісії та міжнародних фінансових інституцій, яку по закінченні зустрічі оприлюднив представник ЄК Марк Грей.

"Мета нинішньої зустрічі, яка є частиною більш тривалого процесу дискусії - обговорення проблеми, пов'язаної з оплатою за газ із Росії Україною і зберігання газу", - сказав він.

"ЄК підкреслила важливість гарантування безпеки поставок та безперебійного транзиту європейським споживачам в зимовий період, і ми будемо продовжувати активно працювати, щоб знайти і спростити рішення", - зазначив Грей.

Крім того, за його словами, міжнародні партнери підкреслили необхідність продовження реформ у газовому секторі.

"Реформи, які як в інтересах народу України, так і європейських споживачів, будуть національними викликами, які потребують внутрішнього політичного консенсусу та зобов'язань для успішного впровадження", - підкреслив Грей.

За словами представника ЄК була досягнута домовленість про те, що подальші контакти відбудуться у найближчі тижні.

Як відомо, у понеділок у Брюсселі ЄК провела технічну зустріч за участю Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Міжнародного валютного фонду, Світового банку і представників російських і українських властей, як і представників "Газпрому" та "Нафтогазу".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...