Регіони все ж таки готуються до блокування Ради?

Вівторок, 30 червня 2009, 11:30

Верховна Рада в середу, 1 липня, з ініціативи БЮТ проведе позачергову сесію, на якій розгляне кадрове питання щодо посад в уряді.

Однак планам коаліції може перешкодити Партія регіонів, пише "Дело".

"Якщо першим питанням на сесії не буде поставлено перегляд прожиткового мінімуму, ми напевно будемо блокувати трибуну", - заявив газеті "регіонал" Олександр Лаврінович.

"Бютівець" Євген Добряк не виключив, що такий варіант розвитку подій може закінчитися бійкою в стінах парламенту.

За словами "бютівця" Олександра Буджерака, "скликання парламентаріїв посеред непленарного тижня стало можливим завдяки тому, що це питання вдалося узгодити з Блоком Литвина і Компартією".

Він зазначив, що самих "бютівців" сповіщали про позачергову сесію телефоном.

У п'ятницю Юлія Тимошенко на засіданні фракції особисто презентувала затверджений список кандидатур на міністерські крісла.

Відповідно до нього, наприклад, на крісло міністра фінансів пропонується затвердити Федора Ярошенка, одного з давніх соратників "регіонала" Миколи Азарова.

"Ми не братимемо участі в затвердженні міністрів, але проти Ярошенка нічого не маємо", - сказав виданню "регіонал" Володимир Рибак.

У свою чергу, комуністи не проти підтримати список Тимошенко. "У списку є кандидатури, які ми б підтримували", - зазначив комуніст Ігор Калетник.

Наступником Йосипа Вінського на посаді міністра транспорту, можливо, стане "бютівець" Таріел Васадзе. Замість Миколи Оніщука крісло голови Мін'юсту посідяе креатура Юрія Луценка – Віктор Шемчук.

На посади віце-прем'єрів претендують зручний для Блоку Литвина екс-мер Кривого Рогу Юрій Любоненко та ректор Київського політеху Михайло Згуровський.

Крім того, минулої п'ятниці міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець написав заяву про звільнення за власним бажанням. Його посаду може обійняти "нунсівець" із Донецька Олександр Клименко.

Крісло міністра закордонних справ, відповідно до подання президента, може посісти нинішній посол України в США Олег Шамшур. А очолити Антимонопольний комітет і Держкомтелерадіо можуть близькі до бізнесмена Ігоря Коломойського Володимир Каретко та Олег Наливайко.

Призначенням останніх БЮТ гарантує собі голоси "нашоукраїнців" Олександра Третьякова, Едуарда Зейналова та Ігоря Палиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...