Голова місії МВФ уже в Україні

Вівторок, 30 червня 2009, 13:17

Керівник місії Міжнародного валютного фонду Джейла Пазарбазіолу прибула в Україну.

Про це УНІАН повідомили в представництві МВФ в Україні.

Як відомо, перший етап роботи місії МВФ в Україні, який був зосереджений на технічних питаннях програми, розпочався 23 червня. Планувалося, що переговори з приводу другого перегляду програми в рамках угоди "stand-by" розпочнуться 30 червня, коли до місії Фонду в Києві приєднається Пазарбазіолу.

Україна має намір клопотати перед МВФ про направлення чергового траншу на фінансування бюджетного дефіциту при збільшенні його обсягів до 3,8 млрд. доларів.

Як заявив раніше виконувач обов`язків міністра фінансів України Ігор Уманський, за програмою, черговий транш передбачений в обсязі 3,2 млрд. дол. "Зараз ми просимо про те, щоб переглянути його у бік збільшення - до 3,8 млрд.", - казав він.

При цьому Уманський переконаний, що в разі отримання траншу всі гроші мають бути направлені до бюджету. "Але питання, скільки всього грошей прийде і скільки всього з них піде на фінансування дефіциту, поки що залишається відкритим", - підкреслив він.

Крім того, в.о. міністра фінансів зазначив, що МВФ ставить перед Києвом низку умов.

МВФ у листопаді 2008 року схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд. дол. і надав перший транш кредиту в 4,5 млрд. дол.

12 травня в Україну надійшло 2,8 млрд. дол. другого траншу кредиту МВФ. Частина другого траншу в розмірі 1,5 млрд. дол. направлена безпосередньо до Державного бюджету України для фінансування зовнішніх боргових зобов`язань уряду.

Планується, що третій транш має скласти 3,2 млрд. дол., четвертий - 3,8 млрд. дол.

Кошти кредиту планується надавати щоквартальними траншами після перегляду і коригування програми співпраці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...