Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Є спроби вплинути на слідство у справі про "кіровоградське вбивство"

Вівторок, 30 червня 2009, 15:36

Президент Віктор Ющенко заявляє про спроби вплинути на слідство у справі про вбивство мешканця Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника з метою "уникнення всебічного розслідування".

Про це сказала прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

"Президент констатує, що є спроби вплинути на слідство з метою уникнення всебічного розслідування. Зокрема, неприйнятною є ситуація, коли двоє з трьох учасників надзвичайної ситуації отримали статус підозрюваних, а третій – народний депутат від Блоку Тимошенко – статус свідка", – сказала Ванникова.

"Президент наголошує, що у згаданому злочині не повинно бути білих плям. Усі учасники мають бути покарані, незважаючи на ранги та політичний статус", - додала вона.

За словами Ванникової, президент також звернув увагу керівництва Генпрокуратури, що за день спливає термін виконання його доручення щодо перевірки законності процедури набуття статусу мисливських угідь у Голованівського району Кіровоградської області.

"Глава держави очікує на відповідний звіт генпрокурора", – сказала прес-секретар президента.

За її словами, Ющенко занепокоєний зростанням злочинності у країні та неспроможністю правоохоронних структур їй протистояти.

"Не лише звичайні громадяни, але й представники МВС є беззахисними перед криміналітетом. Про це свідчить вбивство інспектора Патрульно-постової служби Сергія Бондаренка, яке сталося у місті Марганці Дніпропетровської області", – зазначила вона.

"Віктор Ющенко вимагає від правоохоронної системи країни мобілізації усіх зусиль для відновлення законності та правопорядку. Також президент звертає увагу міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на необхідності зосередити свої сили на реальній роботі – боротьбі зі злочинністю та захисті прав громадян, замість політичної тріскотні", – сказала Ванникова.

Ванникова також зазначила, що президент продовжує контролювати хід розслідування вбивства Олійника.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування