У Луценка "натріщали" відповідь Банковій

Вівторок, 30 червня 2009, 18:09

Заяви секретаріату президента про "зростання злочинності в країні" та вимоги до голови МВС щодо "необхідності зосередити свої сили на реальній роботі – боротьбі зі злочинністю та захисті прав громадян" є безпідставними, невмотивованими та популістськими.

Про це йдеться у заяві, яку розповсюдила прес-служба МВС.

"Незважаючи на економічну кризу, в Україні не допущено зростання злочинності", - наголосили у міністерстві.

"Завдяки активізації роботи міліції, збільшенню майже на 40 відсотків нарядів з охорони громадського порядку, проведенню профілактичних відпрацювань регіонів, посиленню профілактичної роботи з раніше засудженими особами та громадянами, які є нарко та алкозалежними, МВС вдалося не допустити загострення криміногенної ситуації", - йдеться у заяві.

"Всупереч прогнозам деяких аналітиків, незважаючи на економічну кризу, зростання безробіття та масове повернення українських заробітчан на батьківщину, міліція запобігла повторенню в державі кримінального безладу середини 90-их років", - наголосили у міністерстві.

"Так, протягом п’яти місяців цього року спостерігалося зменшення кількості злочинів загальнокримінальної спрямованості приблизно на п’ять відсотків. Не допущено зростання розбійних нападів та пограбувань", - зазначає прес-служба.

У МВС заявили, що "скоротилася кількість умисних убивств, тілесних ушкоджень, крадіжок, автоугонів, хуліганств та інших злочинів проти життя, здоров’я та майна громадян".

"Суттєвих результатів досягла міліція і в протидії злочинності у сфері земельних відносин, зловживань службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів", - йдеться у заяві.

"Водночас лише цього року громадськість дізналася про затримання численних організованих злочинних груп, зокрема й таких, що мали транснаціональні зв’язки, міжнародних угруповань наркоділків, розкриття низку резонансних убивств", - повідомили у МВС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News