Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи можуть проголосувати за кандидатів Тимошенко

Вівторок, 30 червня 2009, 19:33

Фракція Комуністичної партії може проголосувати за окремі кандидатури до складу уряду.

Про це повідомило джерело у фракції КПУ.

Співрозмовник підкреслив, що остаточне рішення буде прийнято у середу на засіданні фракції, яке пройде перед початком позачергового засідання Верховної Ради.

При цьому у фракції категорично не підтримується пропозиція щодо пакетного голосування за кандидатури міністрів, наголосив співрозмовник.

Крім того, у фракції КПУ зазначають, що голосування може відбутися, якщо "коаліція проголосує за звільнення Миколи Оніщука з посади міністра юстиції України та Івана Вакарчука - з посади міністра освіти та культури".

Джерело зазначило, що фракція може проголосувати, зокрема, за кандидатуру Федора Ярошенка на посаду міністра фінансів України; Михайла Згуровського - на посаду віце-прем’єр-міністра; Тарієла Васадзе - на посаду міністра транспорту та зв’язку.

В той же час фракція "не буде ні за яких умов голосувати за кандидатуру Олега Шамшура на посаду міністра закордонних справ".

Як відомо, 1 липня на позачерговому засіданні Верховної Ради передбачається розгляд кадрових питань до складу уряду.

26 червня Кабінет міністрів вніс на розгляд парламенту проект постанови Верховної Ради про призначення членів уряду.

Зокрема, Кабмін пропонує призначити: Михайла Згуровського - на посаду віце-прем’єр-міністра; Юрія Любоненка - на посаду віце-прем’єр-міністра; Федора Ярошенка - на посаду міністра фінансів; Тарієла Васадзе - на посаду міністра транспорту та зв’язку; Віктора Шемчука - на посаду міністра юстиції.

Також Кабмін пропонує парламенту призначити міністром вугільної промисловості депутата від НУ-НС (УНП) Олександра Клименка замість Віктора Полтавця.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування