Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дев'ять українців стали заручниками на судні у Карибському морі

Вівторок, 30 червня 2009, 21:06

Дев'ять громадян України та один громадянин РФ опинилися у становищі заручників, позбавлених можливості пересування на судні "Смарті" у Карибському морі.

"Двом членам екіпажу - громадянам України потрібна термінова медична допомога", - повідомив у вівторок помічник керівника громадської приймальні прем'єра Росії Володимира Путіна в Нижньогородській області Іван Бармін.

Він пояснив, що за допомогою до громадської приймальні звернулася мати жителя Нижнього Новгорода Олексія Степакова, який також знаходиться на судні.

В її зверненні йдеться, що Степаков працював за контрактом електромеханіком на суховантажі "Смарті", який належить громадянину Греції та має порт приписки у Ліберії.

"З 22 травня 2009 судно стоїть після розвантаження в порту Сент-Кітс і Невіс. Після закінчення контракту судновласник має заборгованість перед екіпажем у розмірі 65000 дол. США, яку погашати явно не має наміру", - йдеться у зверненні матері моряка.

За її словами, судно фактично кинуте напризволяще - на борту відсутні запаси продовольства і палива, зв'язок (за винятком одного мобільного телефону капітана корабля), у нічний час судно не освітлюється.

"За словами капітана судна Володимира Бойчука, з продовольства на судні залишилися тільки сіль, перець і зубочистки", - йдеться у зверненні.

"Допомоги чекати практично немає звідки. Влада Сент-Кітс і Невіс не дозволяють членам екіпажу виходити на берег, у зв'язку з тим, що судновласник не надав жодних фінансових гарантій у разі будь-яких подій на березі", - повідомила вона.

"Судновласник також відмовляє членам екіпажу в оплаті за контрактом. Натомість власник корабля Антоніо Сорас примушує російського громадянина підписати документи про відсутність існуючої заборгованості, гарантуючи при цьому оплату зворотного квитка", - зазначається у зверненні.

Бармін повідомив, що на судні раніше також перебували три громадянина Куби.

"Як тільки екіпаж оголосив, що не піде у наступний рейс, оскільки контракти закінчилися, до Сент-Кітс і Невіс вилетів представник уряду Куби і трьох кубинців він зняв (з борту судна)", - сказав Бармін.

Він підкреслив, що не можна зволікати з вирішенням питання ще й тому, що в районі місцеперебування судна різко змінюється погода.

"Насувається шторм. Судно стоїть в кілометрі від берега, і його може викинути на берег", - сказав Бармін.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування