Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин визнав, що ця Рада не здатна працювати і вихід – вибори

П'ятниця, 10 липня 2009, 13:28

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що вищі державні керманичі мають спільно ухвалити "політичне рішення" щодо проведення дострокових парламентських виборів разом із президентськими.

Про це він сказав на брифінгу у п’ятницю у Верховній Раді.

За словами Литвина, парламент не має змоги нормально працювати і "можливості для компромісу практично вичерпані".

"Тому треба тоді прийняти закон про вибори президента, але не за рейдерськими схемами, прийняти закон про вибори до Верховної Ради за відкритими партійними списками і прийняти політичне рішення – провести дострокові вибори президента і Верховної Ради України", - сказав спікер.

За словами Литвина, правових підстав для проведення таких виборів немає, але якщо політики хочуть знайти вихід із ситуації, то вони мають ухвалити відповідне рішення і проводити вибори за вдосконаленою законодавчою схемою, "яка буде сприйнята українським суспільством".

Коментуючи законопроект про вибори президента, Литвин зазначив, що профільний комітет не готовий надати свої висновки з цього приводу через велику кількість розбіжностей у запропонованих поправках.

"Тому знайшла підтримку моя пропозиція, щоб Верховна Рада прийняла лише одну поправку, а саме – щодо скорочення виборчої кампанії до 90 днів (зі 120-ти)", - сказав він.

На переконання Литвина, це дозволить парламентарям далі спокійно доопрацьовувати законопроект і не вносити в нього зміни вже в період виборчої кампанії.

"Я переконаний, що у такій редакції президент цей закон підпише – і тоді буде можливість доопрацювати і прийняти нормальний закон не в процесі передвиборчої кампанії", - зазначив спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: