Ющенко не задоволений, що Лозинського досі не заарештували

П'ятниця, 10 липня 2009, 19:36

Президент Віктор Ющенко закликає правоохоронців якомога швидше знайти екс-депутата від фракції БЮТ Віктора Лозинського, причетного до вбивства Валерія Олійника.

Про це він сказав під час зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком, першим заступником керівника МВС Михайлом Клюєвим та заступником голови СБУ Василем Грицаком, повідомляє прес-служба президента.

"Кордон закритий, злочинець перебуває в Україні. Є деяка інформація, в чиїх оселях він може знаходитися. Переконаний, що це питання декількох днів", - сказав глава держави.

Медведька президент просить "зранку до вечора контролювати це питання". Глава держави наголосив, що готовий надати зі свого боку будь-яку необхідну допомогу.

Ющенко також підкреслив, що стурбований перекваліфікацією цієї справи для начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, коли сьогодні "підводиться до теми зловживання службовим положенням", а не фактично співучасті у вбивстві.

Президент також наголосив на необхідності завершення питання щодо незаконності придбання у Кіровоградській області мисливських угідь представником БЮТ Лозинським.

Генпрокуратурою направлено звернення до суду щодо визнання недійсності відповідних угод.

Глава держави просить генпрокурора здійснити також перевірку щодо наявності ознак правопорушень у діях суддів, які приймали рішення, коли у незаконний спосіб виділяли Лозинському угіддя: "Вони мають за законом понести відповідальність".

"Я не задоволений темпами, я не задоволений тим, що при всіх потугах, які вжиті, Лозинський не заарештований, не знайдений. Допитано більше тисячі людей, кордони закриті; будь ласка, давайте відповідь, чому ця людина не постає перед судом", - заявив Ющенко.

Також президент закликав генпрокурора взяти під особистий контроль та інформувати про хід розслідування інших двох кримінальних справ.

Зокрема, порушеної за фактом загибелі 29 червня підлітка у Миколаївському районі Львівської області та за фактом бійки, що сталася 28 червня між відвідувачами кафе у Марганці, внаслідок якої виникла сутичка між українцями та вірменами.

У зустрічі також взяла участь заступник глави секретаріату президента - представник президента у КС Марина Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування