Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Хрещатик виведуть бойову техніку

Субота, 11 липня 2009, 12:10

На день незалежності 24 серпня в центрі Києва військові проведуть піший парад, а також вивезуть бойову техніку.

Про це в суботу повідомляє газета Сегодня з посиланням на начальника прес-служби Міноборони Ігоря Халявінського.

За його словами, свято почнеться традиційно — із проходження піших строїв і виїзду на Хрещатик і Європейську площу військової техніки. А далі на киян і гостей столиці очікує сюрприз: усі бажаючі зможуть безкоштовно сфотографуватися поряд із бойовими машинами, що розташуються на головній вулиці Києва.

"До кожної одиниці техніки буде приставлений інструктор, який розповість усім про те, що вміє машина. Поки вирішується питання, скільки саме буде таких машин", — повідомив Халявінський.

До відставки міністра Юрія Єханурова планували, що на параді-2009 покажуть 21 екземпляр. Військові кажуть, що орієнтуються на ці цифри.

Багато питань, за словами військових, ще уточнюються й узгоджуються. Наприклад, ще не визначена сума, яка знадобиться на парад з держбюджету.

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що бюджет параду потягне не менше 80 млн грн.

"Я не знаю про мотиви президента, який розпорядився проводити його, але вважаю, що зараз це робити аморально. Якби була кругла дата Збройних сил або держави, якби оборонники випустили значиму кількість нової техніки або була би загроза війни, тоді є привід. Краще гроші направити на розвиток армії", — сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування