Саакашвілі каже, що побудував собі палац усього за $8 мільйонів

Неділя, 12 липня 2009, 10:12

Президент Грузії Михайло Саакашвілі у відповідь на обвинувачення в колосальних витратах на зведення його нової резиденції в Тбілісі, не став уточнювати конкретну суму, у яку обійшлася вона бюджету Грузії.

"Це становить близько 0,18% всіх державних витрат протягом останніх п'яти років", - сказав Саакашвілі у суботу під час відвідування його резиденції учнями шкіл з регіонів країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зведення президентського палацу обійшлося приблизно у 13 млн ларі ($7,8 млн).

"Звичайно, коли є такі економічні проблеми, коли вирує світова економічна криза, народ у країні дуже бідує, ставиться питання: який час витрачати гроші на палаци? Але я хочу сказати, що в сумі зведення цього палацу обійшлося приблизно у менше, ніж п'ята частина одного відсотка бюджетних витрат, які були витрачені нашою країною за останні п'ять років", - заявив Саакашвілі.

При цьому він стверджує, що після того, як він став президентом, річний бюджет Грузії виріс в 10-12 разів.

Розташована в Авлабарі (район у Старому Тбілісі) резиденція президента стала предметом нарікань, оскільки, за твердженням низки ЗМІ, на її будівництво витрачено до $800 млн, більша частина з яких була отримана шляхом вимагання у бізнесменів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування