Томенко хоче, щоб кандидати в президенти заплатили по 10 мільйонів

Неділя, 12 липня 2009, 12:23

Віце-спікер Микола Томенко пропонує збільшити до 10 мільйонів гривень грошову заставу для реєстрації кандидатів у президенти.

Відповідну поправку він вніс до ухваленого в першому читанні законопроекту змін до закону про вибори президента, про що повідомив УНІАН.

“Ця норма підказуватиме бізнесменам те, що треба підтримувати лише тих кандидатів, які мають справжню стратегію розвитку країни, антикризову програму та професійну команду”, - сказав він.

Крім того, Томенко переконаний, що якщо у деяких охочих взяти участь в президентських перегонах "відсутній здоровий глузд", то саме ця норма підштовхне їх не брати участь у виборах.

В іншому випадку, додав він, кількість кандидатів у президенти може сягати 50 осіб.

“Я зроблю все, аби переконати фракції парламенту ухвалити цю поправку, аби всі кандидати були більш відповідальними”, - сказав Томенко.

На його думку, в Україні "нарешті мають відбутися справжні європейські, демократичні та цивілізовані президентські вибори, а не шоу політичних нарцисів та невдах”.

Як відомо, чинний закон про вибори президента передбачає заставу у розмірі 500 тис. грн. та 500 тисяч підписів. Водночас ухвалений у першому читанні законопроект передбачає лише заставу в 0,5 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News