Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурову дадуть "тепле місце" у Ющенка?

Понеділок, 13 липня 2009, 09:26

Екс-міністр оборони Юрій Єхануров може стати ще одним першим заступником глави секретаріату президента в новій структурі апарату глави держави.

Про це пише в понеділок "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела.

У п'ятницю президент Віктор Ющенко затвердив нову структуру секретаріату президента. За словами джерел видання, її розробка розпочалася у червні.

"Віра Ульянченко (глава СП) доручила Руслану Демченку (керівник офісу президента) скласти нову схему з урахуванням змін у керівництві секретаріату", - розповів на умовах анонімності один зі співробітників СП.

Після призначення 19 травня Ульянченко керівником СП був звільнений її заступник, куратор юридичного напрямку і спецслужб Ігор Пукшин, а куратором інформаційного напрямку замість Андрія Кислинського призначена Валентина Руденко.

У секретаріаті президента більше не буде заступника, який одночасно курує силовиків і судову систему. Юридичні служби секретаріату вже перейшли під керування заступника глави СП Марини Ставнійчук, яка раніше відповідала лише за зв'язки з Центвиборчкомом і Конституційним Судом.

Розробники нової схеми намагалися зменшити вплив юристів, яких вважають "людьми Пукшина". Зокрема, службу представництва інтересів президента в судах, яку очолював колишній співробітник компанії "Пукшин і партнери" Руслан Кирилюк, об'єднали зі службою зі взаємодії СП із КС.

Посада "силового" заступника глави СП зі статусом спецпредставника президента в СБУ залишається вакантною. Джерела стверджують, що основним кандидатом на цю посаду є генерал-полковник СБУ Петро Шатковський, який раніше працював заступником глави СБУ (2000-2003 роки), в. о. глави СБУ (2003) і заступником секретаря РНБО (2003-2004 роки). "Об’єктивка" Шатковського зараз на розгляді в секретаріаті, але остаточне рішення за президентом", - каже співрозмовник газети в СП.

Інформаційний блок СП розділили на дві частин. Лариса Мудрак залишилася керівником служби інформполітики, а прес-секретар президента Ірина Ванникова, у якої раніше не було в підпорядкуванні співробітників, стала куратором прес-служби, виведеної з підпорядкування Мудрак. Але остаточно обов'язки між Мудрак і Ванниковою поки не розділені – за словами джерел, апаратна боротьба триває.

Співробітники профільних підрозділів СП критикують нову схему. "Через це двовладдя в останні тижні вже почалося певне "просідання" в інформполітиці президента: ми в секретаріаті знаємо про деякі важливі зустрічі президента, зокрема в рамках візиту місії МВФ, а журналістам про це забули повідомити", - зазначив, зокрема, один зі співробітників СП.

Між тим, відповідно до нової структури СП суттєво зменшені повноваження першого заступника глави секретаріату Олександра Шлапака – він більше не курує роботу інших заступників, а займається лише економічними питаннями. Утім, співробітники СП стверджують, що де-факто цей порядок існує вже декілька місяців – після призначення Ульянченко главою СП.

Крім того, з'явилася друга посада першого заступника глави СП – він буде курувати роботу служби зі внутрішньополітичних питань і регіонального розвитку. Джерела стверджують, що цю посаду обійме Єхануров. Імовірно, з ним на роботу в СП перейдуть його екс-заступники в Міноборони – Ігор Монтрезор та Надія Дєєва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування