Рейтинги Тимошенко і Януковича не міняються

Понеділок, 13 липня 2009, 13:01

Якби вибори президента України відбулися найближчим часом, то в першому турі за лідера Партії регіонів Віктора Януковича проголосували б 22% українців, за прем'єр-міністра Юлію Тимошенко - 14%, за лідера "Фронту змін Арсенія Яценюка - 11%.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Центром соціальних і політичних досліджень "Социс" з 15 по 30 червня.

В опитуванні брали участь 1200 респондентів. З усіх регіонів України. Похибка вибірки не перевищує 3%, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними опитування, за голову Верховної Ради Володимира Литвина проголосували б 4% громадян, за чинного президента Віктора Ющенка і лідера Компартії Петра Симоненка - по 3% опитаних. Решта кандидатів одержали б менше 3%.

Проти усіх проголосували б 10% учасників дослідження, стільки ж відмовилися від участі у виборах, 17% вагалися з відповіддю, за кого вони будуть голосувати.

У порівнянні з попередніми дослідженнями "Соцису", статистично значимих змін рейтингів основних кандидатів не відбулося. Отже, події пов'язані зі створенням коаліції між БЮТ і Партією регіонів, не змінили ставлення виборців до фігурантів переговорного процесу - Януковича і Тимошенко.

За даними опитування, 27% українців думають, що на виборах президента здобуде перемогу Янукович, 24% думають, що переможцем стане Тимошенко, 9% - що Яценюк.

У перемогу Ющенка вірять 2% опитаних, решта політиків називаються ще рідше.

Що стосується думки опитаних про причини виходу Януковича з переговорів по створенню коаліції Партії регіонів і БЮТ, то 23% респондентів дотримують думки, що Янукович керувався захистом інтересів своїх виборців, 47% - особистими амбіціями, 22% учасників дослідження вагалися відповісти, 8% відмовилися від відповіді на питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування