Вінський: Я точно знаю, що Тимошенко не стане президентом

Понеділок, 13 липня 2009, 16:02

Екс-міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський заявляє, що у вівторок презентує свій політичний проект, який вже має досить розвинену організаційну структуру.

"Я займаюся власним політичним проектом. Він перебуває у стадії становлення. Є відповідна організаційна структура, завтра ми презентуємо цей проект", - сказав Вінський в інтерв’ю УНІАН.

"Сьогодні наші представники та структури є у вісімдесяти населених пунктах, обласних та районних центрах, які, скажемо так, вже формалізували наші відносини і готові працювати. Наше завдання – створити громадсько-політичну організацію, яка буде активним учасником виборчих перегонів, у тому числі і на президентських виборах", - додав він.

На питання, ким він бачить своїх союзників, Вінський відповів: "Наші союзники ті, хто сьогодні виступає проти сьогоднішньої влади в образі Тимошенко і проти сьогоднішньої опозиції в образі Януковича".

"У мене є і морозівські, і бютівські. Різні люди. Але більшість облич – нові", - додав він.

На питання, чи підтримуватиме він на президентських виборах Сергія Тигіпка, "якого вважають технічним кандидатом Тимошенко", Вінський відповів:

"У мене ще нема вибору, бо ще нема президентських виборів. Але дійсно, найближчим мені політиком, якого я розумію, якого я знаю і якому я довіряю, є Тигіпко. Але я поки що не бачу конкретної кампанії Тигіпка".

При цьому він не погодився з думкою про те, що він "однаковий із Тимошенко".

"Ані за своїми економічними підходами, ані за своєю політичною історією, ані за риторикою вони не є близькими. Те що Тигіпко був її радником, ні про що не каже. Бо вона не сприймала його поради. Для мене поки що нема вибору, бо вибір буде зроблений, коли будуть узгоджені певні принципові речі. Сліпого вибору не буде", - сказав Вінський.

При цьому він висловив переконання, що Тимошенко не переможе на президентських виборах. На питання, чи поверне у випадку своєї перемоги Тимошенко президентську форму правління, Вінський відповів:

"Я думаю, що у Тимошенко немає твердих переконань. Вона чинитиме за обставинами. Але я твердо знаю, що вона президентом не буде".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування