Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Литвина обурилися "безпорадністю та бездіяльністю" Ющенка

Понеділок, 13 липня 2009, 20:03

Поведінка президента Віктора Ющенка, який відмовився йти на спеціальне засідання Верховної Ради, яке ініціює спікер Володимир Литвин, є "красномовним проявом бездіяльності та безпорадності", вважає його прес-секретар Ольга Чорна.

Про це вона заявила у своєму коментарі, повідомляє прес-служба спікера.

"Некоректним та нелогічним виглядає ведення діалогу між вищими посадовими особами держави через їхні прес-служби та прес-секретарів. Але якщо вже так склалося, доводиться долучатися до цієї сумної практики", - зазначила вона.

"Відповідь президента в переказі його прес-секретаря на заклик спікера про проведення спеціального засідання парламенту за участю глави держави та прем’єр-міністра свідчить про те, що лист керівника парламенту президент навіть не читав", - заявила Чорна.

"В іншому випадку він зрозумів би, що головний мотив звернення – не "тривала парламентська блокада", а загальнодержавна криза в країні, яка набула критично загрозливого характеру і віддзеркаленням якої є криза парламентська", - вважає прес-секретар.

"Можна скільки завгодно піддавати нищівній критиці уряд і обіцяти "прийняти рішення щодо існування чинного парламенту". Можна навіть міняти прем’єр-міністрів і видавати укази про дострокові вибори. Але при цьому на краще ситуація в державі чомусь не змінюється", - йдеться у коментарі.

Чорна зазначила, що "можна скільки завгодно закликати суспільство та політиків до єдності, порозуміння та налагодження конструктивного діалогу, і не користатися хоча б найменшою нагодою, аби ці заклики було втілено на практиці".

"Чим, як не красномовним проявом бездіяльності та безпорадності, є така поведінка?", - заявила прес-секретар.

"Поведінка людини, яка чотири з половиною роки тому зобов’язувалась: "Усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі".

Як відомо, раніше прес-секретар президента Ірина Ванникова, заявила, що Віктор Ющенко не має наміру йти на спеціальне засідання Верховної Ради, і вважає дану ініціативу Литвина некоректною.

Раніше, спікер запропонував президенту, прем'єр-міністру Юлії Тимошенко та лідерам усіх парламентських фракцій негайно провести спеціальне засідання парламенту і дати оцінку тому, що відбувається в країні.

Якщо ж це неможливо – він запропонував прийняти спільне рішення про проведення одночасно парламентських і президентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування