Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі вважає, що Медведєв вчинив аморально

Понеділок, 13 липня 2009, 21:47

Президент Грузії Михайло Саакашвілі різко розкритикував рішення російського президента Дмитра Медведєва нанести візит до Південної Осетії.

На думку грузинського лідера "те, що сталося, увійде в історію російської дипломатії як ганебний і аморальний прецедент", повідомляє BBC.

Візит Медведєва, на думку президента Грузії, "аморальний тому що, мабуть, його провезли через руїни грузинських і осетинських сіл".

Це перша поїздка глави російської держави у республіку, незалежність якої Москва визнала у 2008 році. Крім Росії, незалежність території, яка відкололася від Грузії не визнана жодною державою світу.

Віце-прем'єр Грузії, держміністр з питань реінтеграції Темур Якобашвілі назвав дії Росії провокацією.

"Це більше символічний візит в день підписання "Набукко", який не робить честі Російської Федерації. Про який економічний розвиток може йти мова в регіоні (Південної Осетії), де залишилося 15 тисяч осіб, де відбулася етнічна чистка? Це явно провокаційні дії", - заявив грузинський міністр.

Як відомо, раніше Медведєв прибув з візитом до Південної Осетії.

"Я хотів би висловити вам вдячність за те, що ви запросили мене відвідати нову країну, нову державу - Південну Осетію, яка виникла в результаті драматичних подій, і яку дійсно російський народ підтримав у важку хвилину", - заявив Медведєв на зустрічі з президентом Південної Осетії Едуардом Кокойти.

За його словами, у Росії є "цілий ряд проектів з відновлення економіки і соціальної сфери республіки", а також "необхідність підтримувати співробітництво в оборонній сфері, і відповідні договори у цій сфері".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування