"Регіони" відклали свої вимоги на пізніше

Вівторок, 14 липня 2009, 10:15

Партія регіонів погодилася припинити блокування парламенту з вимогою негайно підвищити соцвиплати в обмін на відмову уряду розглядати у Верховній Раді кадрові питання – і спецзасідання ВР у вівторок може відбутися.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Законопроект "регіонала" Михайла Папієва про збільшення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати (у середньому на 200 грн – до 808 грн і 825 грн відповідно), який відмовлялася підтримати коаліція, розглянуть пізніше.

"Цей документ буде розглянуто пізніше, за досягнення домовленості з урядом щодо всіх показників і розрахунків, які нами зроблені без допомоги Кабміну. Соціальні стандарти будуть переглянуті обов'язково", - заявив виданню перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів).

14 липня, о 16:00, депутати планують розглянути три питання. Один із них – ухвалення закону №4735-1 про внесення змін до закону про держбюджет на 2009 рік і про Нацбанк, що передбачає фінансування проведення фіналу футбольного чемпіонату Євро-2012 за рахунок доходів НБУ, ухваленого в цілому 1 липня.

За інформацією газети, до цього закону має претензії спікер парламенту Володимир Литвин. Він відмовляється його підписувати доти, доки не буде розглянуто заяву депутата Станіслава Аржевітіна ("НУ-НС") про те, що голосування за законопроект №4735-1 було проведено з порушенням регламенту.

"Суть порушення процедури полягала у тому, що нормативно-правові акти можуть бути ухвалені в першому читанні й у цілому лише в тому випадку, якщо ніхто з депутатів не заперечує", - пояснив заступник голови регламентного комітету Сергій Сас (БЮТ).

У вівторок відповідно до рішення цього комітету народні депутати проголосують за проект постанови Аржевітіна про скасування результатів голосування за згаданим законопроектом. Утім, цю ініціативу навряд чи підтримають 226 депутатів.

Також ПР і БЮТ домовилися ухвалити розроблений Кабміном законопроект №4630 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо проведення заходів щодо фінансового оздоровлення банків", який передбачає спрощення процедури регулювання державою діяльності комерційних банків. Документ передбачає продовження до 1 січня 2013 року мораторію на оподатковування внесків фізосіб.

Третій документ, який планується затвердити 14 липня в цілому, стосується виборів президента. Законопроект №4741 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів президента" був ухвалений 1 липня в першому читанні. Він передбачає скасування обмежень на грошові внески у виборчий фонд кандидатів, відмову від відкріпних талонів і скорочення кампанії зі 120 до 90 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування