"Регіонал" на "Toyota Prado" відсудив у ВР безкоштовну квартиру

Вівторок, 14 липня 2009, 11:15

Депутат від Партії регіонів Олександр Черноморов виграв судовий позов проти Верховної Ради, згідно з яким йому мають надати безкоштовну квартиру.

Про таке рішення суду повідомляє "Газета.ua".

Позаминулого року він став депутатом і переїхав з Ялти до Києва. Подав заявку на житло, але не одержав його.

За даними видання, він півроку позивався через це до регламентного комітету парламенту. За законом "Про статус народного депутата", кожен парламентарій має право на одержання квартири.

"А як можна вимагати від депутата якісної роботи, якщо він з родиною протягом декількох років живе в готелі, у кімнаті площею 7 квадратних метрів?" — виправдується Черноморов.

Він також поскаржився на погані умови проживання в готелі "Київ", у якій Рада знімає номери для депутатів. Вона розташована напроти парламенту.

Минулого року проживання нардепів у "Києві" коштувало Раді 17 млн. грн, цього року на їхнє утримання піде близько 20 млн грн.

У той же час інший регіонал, голова регламентного комітету Олександр Єфремов зазначив, що цього року з фінансуванням ВР "важко".

"Що стосується Черноморова, то в рішенні суду написано "розглянути заяву". Яким чином  це буде зроблено — то вже інша справа. Тому що цього року з грошима важко. Велика заборгованість за все. Коштів настільки мало, що не вистачає на оплату не тільки житла", - сказав він.

Його заступник "бютівець" Сергій Сас говорить, що в черзі на квартири близько сотні народних обранців і майже тисяча працівників апарата Верховної Ради.  За його словами, у парламенті зареєстрована постанова про зміну статусу квартир для депутатів з постійного користування на службове, тобто депутатам будуть надавати її тільки на час каденції депутата.

Бютівець також зізнався, що 1990-х два роки жив у готелі "Україна".

"Узимку 8–10 градусів тепла, а влітку усидіти неможливо! Ви не подумайте, що я неправильної орієнтації, якийсь голубий, але узимку приходилося спати з однопартійцем на одному ліжку під декількома ковдрами. Пам'ятаю, там навіть не було нормальної їдальні. Приходилося сосиски варити в чайнику", - розповів Сас.

Депутатська квартирна черга тягнеться з 2006 року. Тоді тільки 24 депутата з 126 бажаючих одержали житло. Ще декільком дали грошові компенсації від 167 до 561 тис. грн. у залежності від кількості членів родини.

Восени минулого року, під час скандалу з банком Надра, у якому у депутатів були оформлені зарплатні картки, Черноморов скаржився, що йому важко прожити на 1 тисячу гривень у день.

"Тисяча гривень у день — не ті гроші, на які депутат може жити", — говорив він.  "Для того щоб пообідати в центрі столиці, 100 гривень не вистачає. А крім обіду, потрібно ще повечеряти, поснідати і купити бензин для Toyota Prado", - скаржився він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...