Шустер залишився без студії - через махінації?

Вівторок, 14 липня 2009, 11:58

Продакшн-компанія "Савік Шустер Студіос" змінила назву на "Істил Студіос", а журналіст і телеведучий Савік Шустер відмовився від співпраці з компанією-інвестором "Істил", підконтрольною Мохаммеду Захуру.

Як ідеться в заяві компанії, Шустеру було запропоновано нову модель співпраці, за якою його проекти отримали б незалежність, але він відмовився від співпраці, повідомивши про це директора компанії офіційним листом.

Сам Шустер у коментарі газеті "Дело" сказав, що "заява компанії – неправда і жодних пропозицій про співпрацю від "Істил Студіос" йому не надходило".

Разом із тим він заявив, що його відхід із продакшн-студії пов'язаний із юридичними махінаціями оточення голови "Істил Студіос". За словами Шустера, він зрозумів, що відбувається щось екстраординарне, півтора місяці тому - тоді й почав готувати плацдарм для відступу: "Але де-юре вони провели все чисто, хоча з морально-етичної точки зору це було зроблено брудно".

"Вони просто забрали все собі…Взяли і забрали. Самі", - сказав Шустер "Телекритиці" на запитання, чи передав він свою частку партнерам.

Крім того, за словами ведучого, до виходу компанії його підштовхнув конфлікт між співвласниками продакшн-студії. "Без мого відома, від імені студії Захур подав до суду на Самойленка (власник "Поверхность ТВ" Віктор Самойленко), який потім подзвонив мені й запитав, за що. А я навіть не знав. Я прийшов до Захура й сказав, що єдине, що в мене є – це моя репутація. Після цього конфлікту теж без мого відома компанію перейменували, а єдиним її власником виявився Захур. Я ж звільнився", - пояснив він "Сегодня".

"Зараз я реєструю свою власну компанію "Савік Шустер Студіо". Незважаючи на зміни, на ТРК я залишуся. Думаю, "Україна" переукладе новий договір з моєю компанією. Чутки ж про те, що я веду переговори з іншими каналами – провокація", - сказав Шустер.

Ведучий стверджує, що права на назву "Шустер Live" належать "Україні". "У мене ще рік контракту з ТРК із можливістю його продовження, тому я ні з ким не веду переговори. Крім того, до осені я готую ще два проекти для ТРК "Україна": соціального й спортивного спрямування", - сказав він "Комерсанту".

Між тим, за інформацією цієї газети, Шустер уже провів перші переговори про створення нової продакшн-компанії, фінансувати яку готові співвласники "Української медійної групи" Борис Фуксман і Олександр Роднянський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News