Тимошенко пропонує Україні говорити з Росією "з позиції сили"

Вівторок, 14 липня 2009, 13:29

Україна повинна вибудовувати свої відносини з Росією з позиції сили, дотримання національних пріоритетів, національної ідеї та з позиції рівності.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час урочистого зібрання з приводу 10-річчя партії "Батьківщина".

"З друзями нам треба вибудовувати дружні стосунки. І якщо сьогодні найпотужніші країни світу оголосили політику перезавантаження стосунків з Росією, то це не з проста так робиться", - почала Тимошенко.

"Тому що напруження, холодне протистояння, недовіра, а іноді і ненависть не роблять світ справедливішим", - пояснила вона.

Тимошенко заявила про те, що Україні слід будувати відносини "з нашим найбільшим сусідом гармонійно і збалансовано, чесно і відкрито".

"Але перший раз за всю історію незалежної України (будувати відносини) з позиції сили, з позиції дотримання національних пріоритетів і національної ідеї, з позиції рівного серед рівних", - наголосила прем'єр.

"Мене питають: "Коли ви зустрічаєтесь з прем'єр-міністром Росії, як ви спілкуєтеся, як дивитесь в очі?". Я дивлюсь, як рівний рівному в очі. Тому що я вважаю Україну рівним і сильним партнером, і демонструю це на кожному кроці свого політичного життя", - заявила Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування