У Ющенка похвалили "Набукко" і нагадали про свій потенціал

Вівторок, 14 липня 2009, 15:14

Україна схвально оцінює підписання Австрією, Болгарією, Румунією, Туреччиною та Угорщиною угоди з будівництва газопроводу "Набукко".

Так заступник голови секретаріату президента Андрій Гончарук прокоментував підписання цими країнами угоди з реалізації проекту "Набукко", передає прес-служба секретаріату.

За його словами, підписання цієї Угоди дозволить диверсифікувати маршрути постачання не лише для споживачів, а й для постачальників енергоресурсів, у першу чергу Азербайджанської Республіки та Республіки Туркменістан, а в перспективі - можливо й інших країн Каспійського та Близькосхідного регіонів.

"Україна як держава-ініціатор створення Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енергетичного простору, в основі концепції якого покладено принцип диверсифікації шляхів і джерел енергопостачання та сприяння вільному транзиту енергоносіїв, схвально оцінює підписання Міжурядової угоди з будівництва газопроводу "Набукко", - заявив Гончарук.

Водночас він підкреслив, що "Україна була і залишається надійним транзитером та має значний невикористаний потенціал, здатний задовольнити зростаючі потреби європейських споживачів при відносно невеликих інвестиціях у модернізацію нашої ГТС".

Водночас Гончарук висловив думку, що будівництво газопроводу "Набукко" "створить конкурентне середовище на європейському ринку газу та зніме штучно привнесену у процес торгівлі газом політичну складову, а також сприятиме виробленню принципово нових підходів у відносинах між постачальниками, транзитерами та споживачами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування