Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не ходив у Раду, бо там нема чого робити

Вівторок, 14 липня 2009, 16:31

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк переконаний, що протистояння між політичними силами триватиме до моменту президентських виборів та зміни складу парламенту.

Про це він сказав журналістам у парламенті у вівторок.

Яценюк зазначив, що не ходив останнім часом на пленарні засідання, оскільки у цьому не було сенсу, адже парламент було заблоковано.

Водночас він висловив переконання у необхідності закриття сесії, а також в ухваленні змін до закону про вибори президента.

"Моє відчуття – напевно не домовилися по суті і тексту цього закону, а якщо його (закону) немає, то не буде чіткої і зрозумілої процедури голосування", - сказав Яценюк.

"Мої прогнози – якщо глобально, то не домовляться, а якщо ситуативно, то напевно домовляться", - додав він.

Разом з тим, як повідомило "Української правди" джерело, на даному етапі опрацювання змін до закону про вибори президента, у них було внесено норму про те, що своїх представників у тервиборчкоми спрямовують не фракції, а кандидати у президенти.

Однак інша норма щодо голосування на закордонних виборчих дільницях прописана таким чином, що голосувати можуть лише ті громадяни, які перебувають на консульському обліку.

"Тобто якщо ви зранку в’їхали наприклад у Німеччину, то ви не можете голосувати, доки не станете на облік, а це потребує часу", - сказав співрозмовник.

Крім того, за його словами, на даному етапі у законопроекті також залишилася норма щодо порядку оскарження результатів виборів у судах.

Зокрема, щодо скорочення терміну оскарження "за деякими скаргами навіть до двох днів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування