Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медеведько наполягає, що Ющенка отруїли

Вівторок, 14 липня 2009, 16:35

Генпрокуратура спростовує заяву голови ТСК по отруєнню кандидата в президенти Віктора Ющенка Володимира Сівковича про відсутність доказів навмисного отруєння і фальсифікації під час розслідування справи.

Про це говориться в заяві прес-служби Генеральної прокуратури, розповсюдженій у вівторок.

"Зазначена інформація заснована сугубо на припущеннях і не відповідає дійсності, оскільки жоден із членів ТСК не володіє в повному обсязі матеріалами кримінальної справи", - сказано в заяві.

У прес-службі в черговий раз підкреслили, що факт отруєння Ющенка доведений слыдчим шляхом, висновками експертиз із залученням міжнародних фахівців і вважається "доконаним фактом, що сумніву не підлягає".

Генеральна прокуратура також інформує, що по запитах тимчасової слідчої комісії провела перевірку, за результатами якої зловживань з боку співробітників правоохоронних органів, а також порушень конституційних прав громадян при розслідуванні цієї справи не виявлено.

Також у повідомленні відзначається, що під час досудового слідства всі рішення про напрямок слідства і здійснення слідчих дій, зокрема допитів свідків, вимоги витребування інформації, слідчий приймає самостійно і несе відповідальність за їхнє законне і своєчасне проведення.

У даній кримінальній справі всі дії проводяться відповідно до плану розслідування й у необхідному для слідства обсязі, говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, парламентська комісія з отруєння Ющенка вимагає від генерального прокурора Олександра Медведька дати пояснення щодо розслідування справи, а також відсторонити від неї керівника слідчої групи прокуратури Галину Климович.

Крім того, комісія прийшла до висновку, що "немає знову доказів навмисного отруєння Віктора Ющенка".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...