У Януковича вважають, що сесія Ради закриється сама

Вівторок, 14 липня 2009, 18:28

4-та сесія Верховної Ради 6-го скликання буде закрита в терміни, встановлені календарним планом роботи парламенту, тобто 17 липня.

Про це заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Календарний план затверджено постановою Верховної Ради. І він визначив чіткі межі роботи на цій сесії і спосіб роботи депутатів. У календарному плані визначені пленарні тижні, робота в комітетах і робота депутатів з виборцями", - сказав він.

При цьому Лавринович підкреслив, що для закриття сесії не потрібно спеціального оголошення головуючого на ній.

"Якщо не відбудеться на цьому тижні позачергового пленарного засідання, 17 липня буде завершена 4-я сесія", - зазначив він.

Після цього, за словами Лавриновича, у разі потреби може бути ініційована позачергова сесія Верховної Ради.

У той же час, він підкреслив, що з моменту ініціювання такої сесії до її проведення може пройти не менше двох тижнів.

Оголошення про позачергову сесію може робитися протягом 10 днів. При цьому, за 3 дні до проведення такої сесії відповідне розпорядження має бути опубліковано в газеті "Голос України".

"Документи і матеріали для розгляду на позачерговій сесії повинні бути роздані народним депутатам не пізніше чим за 3 дні до її проведення", - сказав він.

При цьому Лавринович зазначив, що якщо на момент ініціювання позачергової сесії глава парламенту буде перебувати у відпустці, то процедура її оголошення "ще більш ускладниться, і без консенсусу навряд чи стане можливою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування