Підписи Плужнікова на документах щодо Інтера фальшиві – комісія Ради

Вівторок, 14 липня 2009, 18:32

ТСК парламенту з розслідування обставин смерті Ігоря Плужнікова підтвердила встановлений експертизою факт фальсифікації його підписів на документах про відчуження акцій телеканалу Інтер.

Про це повідомив депутат від БЮТ Андрій Портнов, який є головою цієї комісії, повідомляє УНІАН.

Крім того, за його словами, під час засідання ТСК було підтверджено, що справа про банкрутство одного з найбільших акціонерів "Інтеру" - асоціації "Діловий світ" - сфальсифікована.

У свою чергу депутат від Партії регіонів Ганна Герман заявила про намір звернутися до міжнародних правозахисних організацій із закликом допомогти не допустити тиску влади на медіа, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Дуже тривожним є той факт, що Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин смерті Плужнікова та заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії "Інтер" БЮТ намагається використати як механізм політичного тиску на найбільш рейтинговий в Україні телеканал", - зазначила вона.

"БЮТ і сама Юлія Тимошенко своїми діями і висловлюваннями не раз доводили, що у них одна мета – повний контроль над "Інтером", особливо – перед президентськими виборами", - вважає депутат.

"Те, як сьогодні члени БЮТ разом з комуністами поспіхом сфабрикували нібито висновки парламентської комісії, ще раз підтверджує: вони не зупиняться ні перед чим. БЮТ буде намагатися застосувати до "Інтера" рейдерську атаку", - заявила Герман.

Вона зазначила, що, як голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, вона "змушена звернутися до міжнародних правозахисних організацій із закликом допомогти захистити українські медіа від рейдерських атак влади, зберегти свободу слова в Україні і нагадати політикам найважливіші принципи та засади демократії".

Як відомо, колишній власник "Інтера" Плужніков, який володів 71% акцій телеканалу, помер у червні 2005 року.

Незабаром після цього його вдова продала 61% компанії нинішньому першому заступнику голови Служби безпеки України Валерію Хорошковському.

Ініціатор створення Тимчасової слідчої комісії щодо "Інтера" депутат від БЮТ Володимир Пилипенко заявляв, що є дані про те, що передачу прав власності на телеканал здійснено незаконним шляхом.

ТСК з розслідування обставин смерті Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю - акціями телекомпанії "Інтер" була створена 19 травня за наполяганням фракції БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...